Veterinair Vuur


 

Omdat diergeneeskunde onze passie is!


Veterinair Vuur is een estafette voor alle dierenartsen en praktijkmedewerkers in Nederland. Het veterinaire vuur brandt in ons en staat symbool voor passie en verbinding. Verbinding met elkaar, met het verleden, maar vooral ook met de toekomst. 

 

Veterinair Vuur heeft natuurlijk ook veel voordelen voor u of uw praktijk. Zo zal deze actie meer naamsbekendheid creëren voor uw praktijk en zullen er studenten diergeneeskunde aanwezig zijn tijdens de overdracht van het Veterinair Vuur. En wie weet wordt een van hen wel uw toekomstige collega.

 

Naast het uitdragen van het belang van de diergeneeskunde voor dieren en mensen, hopen wij dat deelnemende teams tevens geld ophalen voor onderzoek dat de diergeneeskunde verder vooruit helpt. Deelnemende teams kunnen dan ook actiepagina’s aanmaken op het crowdfundingplatform van Vrienden Diergeneeskunde.

 

Vanaf 4 oktober: als een vuurtje door het land


Hoe meer onderwijspraktijken meedoen, hoe verder de estafette – en het vuur – zich zal verspreiden door het land. De route zal zich dus nog uitwijzen maar wat wel al vaststaat, is dat de estafette begint en eindigt op het terrein van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en 61 dagen duurt. Vanaf 4 oktober zal het Veterinaire Vuur door heel Nederland worden doorgegeven van dierenartspraktijk naar dierenartspraktijk. Na de estafette zal op 10 december het jubileumjaar feestelijk van start gaan.

 

Loopt u al warm? Meld u dan hier aan!


Het Veterinaire Vuur via uw eigen praktijk verspreiden? Meld u dan aan voor de actie Veterinair Vuur. Is uw praktijk gevestigd in de regio Utrecht, meld u dan aan vóór 5 september. Binnenkort zullen we de hoofdroute publiceren en de sluitingsdata voor inschrijvingen per regio bekend maken.

 

Kom in beweging, help diergeneeskundig onderzoek nog verder brengen


U kunt individueel meedoen of als team. U kunt gaan hardlopen, wandelen, fietsen of misschien wilt u wel met een dier in beweging komen. Alle beweging is goed, zolang het maar niet gemotoriseerd is. Uw team hoeft nog niet compleet te zijn als u zich aanmeldt, u kunt later nog deelnemers toevoegen.  

 

Zet je in voor Diergeneeskunde in beweging


Met het Veterinair Vuur deelt u uw passie voor het veterinaire vak met collega’s, studenten, de faculteit en de maatschappij. In de afgelopen 200 jaar heeft de diergeneeskunde grote vooruitgang geboekt. Dierenwelzijn, diergezondheid en de positieve interactie tussen mens en dier worden steeds belangrijker. Beweging staat hierbij centraal, letterlijk en figuurlijk. Met nog meer onderzoek en innovatieve projecten willen de collega’s van de faculteit Diergeneeskunde eraan bijdragen dat de diergeneeskunde ook in de toekomst in beweging blijft.

 

Daarom hopen wij, samen met u en onze partners, zoveel mogelijk geld op te kunnen halen voor diergeneeskundige projecten die door de overheid niet of niet volledig gefinancierd worden.