Veterinair Vuur

‘Diergeneeskunde in beweging, de terugkeer van het Veterinair Vuur!’

Bekijk hieronder de Veterinair Vuur live-uitzending van vrijdag 10 december terug

Na vurig enthousiasme en ongekende inzet was het op vrijdag 10 december zover, het Veterinair Vuur kwam weer thuis bij de faculteit Diergeneeskunde. Wat hadden wij dit graag samen gevierd, maar dat zat er door de maatregelen helaas niet in. Natuurlijk hebben wij dit bijzondere moment niet zomaar voorbij laten gaan, kijk hierboven naar de live-uitzending van de terugkeer van het Veterinair Vuur. 


Na 61 dagen, een reis van 1500 kilometer en bijna 40 sportieve overdrachten arriveerde het Veterinair Vuur weer op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Joske Kaasenbrood en Laura Oosterloo-van Hoof, van Dierenkliniek De Berg in Amersfoort, een van de vele dierenartspraktijken die het Veterinair Vuur door heel Nederland hebben verspreid, hebben de fakkel overdragen aan decaan Debbie Jaarsma.

Wat hebben we genoten van alle fantastische overdrachten en unieke acties op de route die door heel Nederland is gegaan. We willen alle deelnemende dierenartsen, paraveterinairs en praktijkmedewerkers nogmaals bedanken voor alle inzet en betrokkenheid, tijdens het Veterinair Vuur maar vooral ook voor de onvermoeibare inzet voor het welzijn en de gezondheid van dieren, elke dag opnieuw. Samen hebben we tijdens de actie een geweldig bedrag opgehaald om de diergeneeskunde in beweging te houden. Tijdens het hoogtepunt van het jubileumjaar gaan we bekend maken welke projecten we mogelijk kunnen maken. Blijf hierover op de hoogte via veterinairvuur.vriendendiergeneeskunde.nl.

 

Het Veterinair Vuur is de aftrap van de feestelijke opening van het 200-jarig Diergeneeskunde jubileum. Dit wordt gevierd van 10 december 2021 tot en met juni 2022, een jaar vol feestelijke activiteiten voor alle medewerkers, studenten en alumni. Viert u dit samen met ons? Bekijk hier de 200 jaar Diergeneeskunde jubileumwebsite en de jubileumevenementen.

 

Veterinair Vuur 
 

 

Op 10 december 1821 ging de opleiding Diergeneeskunde van start in Nederland. In de aanloop naar dit 200 jarig jubileum organiseert de Diergeneeskundige Studenten Kring (D.S.K.) samen met Vrienden Diergeneeskunde het Veterinair Vuur, een estafette langs dierenartsenprakijken in Nederland. Vanaf 4 oktober komen dierenartsen en praktijkmedewerkers in beweging en geven het Veterinair Vuur door van praktijk naar praktijk. 
 

Met het Veterinair Vuur delen wij onze passie voor het veterinaire vak met collega’s, studenten, de faculteit en de maatschappij. Van dierenarts naar dierenarts, van dierenartspraktijk naar dierenartspraktijk, samen met dierenartsen, paraveterinairen, dierverzorgers, kliniekmanagers en studenten diergeneeskunde, willen wij het veterinaire vuur door Nederland dragen.

Naast het uitdragen van het belang van de diergeneeskunde voor dieren en mensen, halen wij met z'n allen geld op voor meer onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg waarmee wij de diergeneeskunde ook in de toekomst in beweging houden.  

 

 

 

Lees meer Lees minder

Veterinair Vuur | De Aftermovie

10-01-2022 | 08:12

Precies een maand geleden, op 10 december 2021, kwam het Veterinair Vuur na een route van 1500 kilometer weer thuis bij de Faculteit Diergeneeskunde. Tijdens de live-uitzending vierden we samen dat er een fantastisch bedrag is opgehaald voor meer onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg dankzij de inzet van vele dierenartspraktijken door heel het land én natuurlijk de steun van de partners en donateurs.

Kijkt u mee naar de aftermovie? Natuurlijk mag u de live-uitzending en aftermovie ook op de online kanalen van uw dierenartspraktijk delen. Veel kijkplezier! 

Lees meer | Bekijk alle